Hollandaise

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hollandaise passer perfekt til posjert egg, fisk og skalldyr og dampede grønnsaker som asparges eller brokkoli. Sausen har en deilig luftig konsistens som smelter på tungen.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl vann
  • 30 g hakket løk
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts knust hel pepper
  • 2 stk. eggeplomme
  • 200 g klarnet smør eller margarin
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

Sausen bør lages rett før servering.

 

Klarnet smør: Smelt smør/margarin i en liten kjele og sett det til avkjøling, slik at "avfallet" legger seg på bunn. Bruk en liten øse når du sper sausen, ikke bruk bunnavfallet. Hell eventuelt forsiktig det klarnete smøret over i en annen bolle før du starter med å spe sausen.