Hollandaise
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Hollandaise passer perfekt til posjert egg, fisk og skalldyr og dampede grønnsaker som asparges eller brokkoli. Sausen har en deilig luftig konsistens som smelter på tungen.
Ingredienser
porsjoner
-
2 dl vann -
30 g hakket løk -
1 ss eddik, 7 % -
0,5 stk. laurbærblad -
0,5 ts salt -
0,5 ts knust hel pepper -
2 stk. eggeplomme -
200 g klarnet smør eller margarin -
1 ss sitronsaft
Slik gjør du
Sausen bør lages rett før servering.
Klarnet smør: Smelt smør/margarin i en liten kjele og sett det til avkjøling, slik at "avfallet" legger seg på bunn. Bruk en liten øse når du sper sausen, ikke bruk bunnavfallet. Hell eventuelt forsiktig det klarnete smøret over i en annen bolle før du starter med å spe sausen.