Hummus med sprø topping
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kremet hummus toppet med sprø og spicy kikerter som smaker jul, mmm! Perfekt å lage som en smårett når du har besøk, eller som en tapasrett på julebordet. Bruk hummus som dipp, eller som pålegg på et godt brød.
Ingredienser
porsjoner
Sprø kikerttopping:
-
1 boks hermetiske kikerter (á 439 g) -
1 ss nøytral olje -
1 ss lønnesirup -
0,5 ts malt kanel -
1 ts malt kardemomme -
0,5 ts chiliflakes -
0,5 ts malt ingefær -
0,5 ts malt nellik
Hummus:
-
2 båter hvitløk -
1 ts olivenolje -
2 bokser hermetiske kikerter (á 439 g) -
1 ts natron -
2 ss tahini -
saft av
1 stk. sitron -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
3 stk. isbiter
Til servering:
-
0,5 stk. granateple
Slik gjør du
Topp hummusen med sprø kikerttopping, granateple og et dryss olivenolje. Server sammen med et godt brød, eller bruk hummusen som dipp til tortillachips.