Hvit bacalao

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En deilig bacalaovariant med masse smak. Pass på at du ikke rører for mye i gryten, da faller fiskestykkene fra hverandre.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g klippfisk loin
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 dl olivenolje
  • 1 klype safran (kan utelates)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 stk. gul paprika
  • 2 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl kremfløte eller matfløte
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ss hakket frisk kruspersille

Slik gjør du

Legg klippfisken til utvanning i kaldt vann i minst 24 timer. Bytt vann 2-3 ganger i løpet av utvanningstiden.

Server med kokte poteter eller godt brød.