Indrefilet av rein med karamelliserte epler
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Indrefilet av rein er kjempemørt og skikkelig godt. Med karamelliserte epler, sellerirotpuré og rødvinssaus får du en fantastisk deilig rett som bare MÅ prøves!
Ingredienser
porsjoner
-
600 g indrefilet av reinsdyr -
2 ss smør til steking -
0,5 ts salt -
4 stilker frisk timian (kan sløyfes) -
0,25 ts pepper
Rødvinssaus:
-
1 stk. sjalottløk -
2,5 dl rødvin -
2,5 dl viltkraft , eventuelt oksekraft -
50 g usaltet smør i terninger
Selleripuré:
-
800 g sellerirot -
2 dl matfløte -
1 ss smør
Karamelliserte epler:
-
3 stk. eple , gjerne norske -
1 ss smør -
1 ss sukker
Slik gjør du
Server indrefilet av rein i tynne skiver med sellerirotpuré, karamelliserte epler og rødvinssaus. Pynt med timian og grovkvernet pepper.