Indrefilet av rein med karamelliserte epler

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Indrefilet av rein er kjempemørt og skikkelig godt. Med karamelliserte epler, sellerirotpuré og rødvinssaus får du en fantastisk deilig rett som bare MÅ prøves!

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g indrefilet av reinsdyr
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 4 stilker frisk timian (kan sløyfes)
  • 0,25 ts pepper

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl viltkraft , eventuelt oksekraft
  • 50 g usaltet smør i terninger

Selleripuré:

  • 800 g sellerirot
  • 2 dl matfløte
  • 1 ss smør

Karamelliserte epler:

  • 3 stk. eple , gjerne norske
  • 1 ss smør
  • 1 ss sukker

Slik gjør du

Server indrefilet av rein i tynne skiver med sellerirotpuré, karamelliserte epler og  rødvinssaus. Pynt med timian og grovkvernet pepper.  

bar