Indrefilet med soppsaus
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Indrefilet er det mest eksklusive stykket storfekjøtt du kan få, og gir deg de aller beste biffene. Og hva er vel bedre enn en saftig og perfekt stekt biff, fløyelsmyk potetmos, spenstige grønnsaker og en deilig, kremet soppsaus?
Ingredienser
porsjoner
-
800 g indrefilet av storfe -
2 ss smør eller margarin til steking
Mandelpotetmos:
-
800 g mandelpotet -
3 dl melk -
2 ss smør
Soppsaus:
-
200 g frisk sjampinjong eller annen sopp -
1 stk. finhakket sjalottløk -
1 båt finhakket hvitløk -
1 ts smør eller margarin -
2 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft -
2 dl matfløte -
1 ts soyasaus
Pannestekt asparges og østerssopp:
-
12 stk. frisk grønn asparges -
8 stk. sjalottløk -
250 g østerssopp eller annen god sopp -
1 ss smør eller olje til steking
Slik gjør du
Anrett biffene på varme tallerkener med mandelpotetpuréen, grønnsakene og soppsausen. Pynt med en kvast frisk timian.