Innbakt svinefilet med soltørkede tomater

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Svin indrefilet er både magert, godt og mild på smak. Soltørkede tomater har mye smak og er ypperlig som smakstilsetning. Sammen med frisk basilikum er det med på å gjøre denne retten spennende og smakfull. Med en saftig potetsalat som inneholder både sopp og erter er det ikke nødvendig med mer tilbehør. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g indrefilet av svin
  • 0,5 ts pepper
  • 280 g soltørkede tomater i olje
  • 1 potte frisk basilikum
  • ca. 8 skiver spekeskinke

Potetsalat:

  • 750 g små potet
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 3 ss rapsolje
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss olivenolje
  • 3 ss frosne erter
  • 1 stk. hjertesalat eller romanosalat

Slik gjør du

Skjær den innbakte svinefileten i skiver på ca. 2 cm. og server den med potetsalaten. Litt god, grov sennep smaker godt ved siden av.