Kake med riskrem

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Sverre Sætre, en av norges beste konditorer, liker å leke med tradisjonelle oppskrifter. Her har han tryllet den elskede riskremen om til en herlig kakedessert. Dette er en av de fantastiske julematoppskriftene som er laget av norske toppkokker i anledning MatPrats 20 års jubileum. 

Ingredienser

8  porsjoner

Mandelbunn:

  • 100 g finmalte mandler
  • 115 g melis
  • 115 g eggehvite
  • 40 g sukker
  • 25 g grovhakkede hasselnøtter

Riskrem:

  • 40 g grøtris
  • 1 stk. gelatinplater
  • 0,5 stk. vaniljestang
  • 1,5 dl helmelk
  • 60 g sukker
  • 10 g maisenna
  • 1 stk. eggeplomme
  • 125 g mascarponeost
  • 2 dl kremfløte

Kryddersyltede kirsebær:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 250 g sukker
  • 2,5 dl vann
  • 1 stk. stjerneanis
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 ss maisenna
  • 350 g frosne kirsebær (steinfrie)

Glasur:

  • 5 stk. gelatinplater
  • 0,75 dl konsentrert bringebærsaft
  • 140 g glukose
  • 150 g sukker
  • 100 g søt kondensert melk
  • 150 g hvit sjokolade
  • 5 dråper rød konditorfarge

Pynt:

  • 1 dl rice krispies
  • 1 kurv friske bær f.eks bringebær, jordbær og bjørnebær

Slik gjør du

bar

Mandelbunn: