Kake med riskrem
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Sverre Sætre, en av norges beste konditorer, liker å leke med tradisjonelle oppskrifter. Her har han tryllet den elskede riskremen om til en herlig kakedessert. Dette er en av de fantastiske julematoppskriftene som er laget av norske toppkokker i anledning MatPrats 20 års jubileum.
Ingredienser
8 porsjoner
Mandelbunn:
-
100 g finmalte mandler -
115 g melis -
115 g eggehvite -
40 g sukker -
25 g grovhakkede hasselnøtter
Riskrem:
-
40 g grøtris -
1 stk. gelatinplater -
0,5 stk. vaniljestang -
1,5 dl helmelk -
60 g sukker -
10 g maisenna -
1 stk. eggeplomme -
125 g mascarponeost -
2 dl kremfløte
Kryddersyltede kirsebær:
-
1 stk. vaniljestang -
250 g sukker -
2,5 dl vann -
1 stk. stjerneanis -
1 stk. hel kanel -
1 ss maisenna -
350 g frosne kirsebær (steinfrie)
Glasur:
-
5 stk. gelatinplater -
0,75 dl konsentrert bringebærsaft -
140 g glukose -
150 g sukker -
100 g søt kondensert melk -
150 g hvit sjokolade -
5 dråper rød konditorfarge
Pynt:
-
1 dl rice krispies -
1 kurv friske bær f.eks bringebær, jordbær og bjørnebær
Slik gjør du
Mandelbunn: