Kalkun til Thanksgiving

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt kalkun hører med til Thanksgiving. Servert med bakt gresskar og aspargesbønner er dette en skikkelig festmiddag!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kalkun, ca. 5 kg (beregn ca. 500 g pr. porsjon)
  • 50 g smør
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 3 dl vann

Bakt gresskar:

  • 1 stk. flaskegresskar i skiver, eller hokkaidogresskar
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • frø av 1 stk. granateple
  • 3 ss grovhakket bladpersille

Aspargesbønner:

  • 2 pk aspargesbønner (à 200 g)
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. sjalottløk
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ss chilipulver hot explotion
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts flaksalt

Slik gjør du

Tin kalkun i kjøleskap eller et annet kjølig sted i 2-3 døgn.
bar
bar
bar
bar
bar

Server med aspargesbønner. En god brødstuffing, tranebærsaus eller fløtesaus smaker også kjempegodt til.