Kalkun til Thanksgiving
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Helstekt kalkun hører med til Thanksgiving. Servert med bakt gresskar og aspargesbønner er dette en skikkelig festmiddag!
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. kalkun, ca. 5 kg (beregn ca. 500 g pr. porsjon) -
50 g smør -
2 ts salt -
2 ts pepper -
3 dl vann
Bakt gresskar:
-
1 stk. flaskegresskar i skiver, eller hokkaidogresskar -
2 ss olivenolje -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
frø av
1 stk. granateple -
3 ss grovhakket bladpersille
Aspargesbønner:
-
2 pk aspargesbønner (à 200 g) -
6 båter finhakket hvitløk -
1 stk. sjalottløk -
2 ss olivenolje -
0,5 ss chilipulver hot explotion -
saft og skall av
0,5 stk. sitron -
0,5 ts flaksalt
Slik gjør du
Tin kalkun i kjøleskap eller et annet kjølig sted i 2-3 døgn.
Server med aspargesbønner. En god brødstuffing, tranebærsaus eller fløtesaus smaker også kjempegodt til.