Kalkunfilet med calvadossaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Calvadossausen lages av eplejus, hønsebuljong, fløte - og en liten skvett calvados som setter en fin spiss på smaken. Har du ikke calvados kan du like gjerne bruke konjakk.
Ingredienser
8 porsjoner
-
1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn) -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
3 ss smeltet smør -
2 ss frisk salvie -
4 stk. eple
Calvadossaus:
-
3 ss smør -
3 ss brunt sukker -
1 stk. hønsebuljongterning -
5 dl eplejuice -
3 ss rosiner -
ca.
2 ss maisenna -
ca.
1 dl kremfløte -
ca.
4 ss calvados eller konjakk
Slik gjør du
Server kalkunfilet med brokkolibuketter, bakte epler, calvadossaus og kokte poteter.