Kalkunfilet med jordskokk, linser og hasselnøtter

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Jordskokk er en gammel norsk kulturplante som ble utkonkurrert av poteten. Nå har den fått ny popularitet, og den milde, nøtteaktige smaken er nydelig sammen med helstekt kalkunfilet skåret i tynne skiver. Retten smaker like godt varm, som kald.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 750 g jordskokk
  • 200 g puylinser
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 kvister frisk timian
  • 60 g hasselnøtter
  • 3 ss rødvinseddik
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss grovhakket frisk persille
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du