Kalkunfilet med urte- og sitrussmør

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Med urte- og sitrussmør under skinnet på kalkunfiletet lager sausen seg selv mens under stekingen. Dette er delikat og lekker festmat til små og store anledninger, med smaker som alle kan like. Friske grønne grønnsaker med lime og dill er nydelig tilbehør.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)

Urte- og sitrussmør:

  • 150 g mykt smør
  • revet skall og saft av 1 stk. appelsin
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 2 ss hakket frisk estragon , dill, persille, salvie, persille eller andre urter
  • 2 båter finhakkede hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Grønne vårgrønnsaker:

  • 250 g frisk grønn asparges
  • 250 g aspargesbønner
  • 100 g frisk spinat
  • 200 g sukkererter
  • 200 g frosne erter

Dressing:

  • saft av 2 stk. lime
  • 1 stk. finhakket grønn chili
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss flytende honning

Slik gjør du