Kalkungryte
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Renskåret kalkunfilet er en flott råvare vi bruker lite av. Her har vi laget en spennende gryte med masse smak.
Ingredienser
porsjoner
-
750 g kalkunfilet -
2 ss smør -
1 pose stjerneløk (delikatesseløk) á 350 g -
200 g frisk sjampinjong -
5 dl hønsebuljong (utblandet) -
0,5 ts tørr sennep -
0,5 ts paprikapulver -
1 ss worchestershiresaus -
2 ss tomatpuré -
0,5 ts sukker -
0,5 ts kvernet pepper -
3 dl matfløte -
250 g aspargesbønner
Slik gjør du
- Skjær kalkunfileten i strimler. Varm en stekepanne med litt smør eller margarin og brun strimlene raskt. Krydre med salt og pepper. Ha dem over i en gryte.
- Ha resten av smøret i pannen og brun sopp og løk raskt. Ha det over i gryten. Kok ut stekepannen med litt vann og hell det i gryten.
- Tilsett buljong, sennep, paprika, worchestershiresaus og tomatpuré. Kok opp og la alt småkoke til kjøttet er mørt.
- Tilsett matfløte og smak til med sukker, salt og pepper. Del aspargesbønner i to og ha dem i gryta de siste fem minuttene før servering
Server med ris eller potetmos.
En blandet salat eller hakkede rødbeter og sylteagurk smaker godt til.