Kalkungryte

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Renskåret kalkunfilet er en flott råvare vi bruker lite av. Her har vi laget en spennende gryte med masse smak. 

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g kalkunfilet
  • 2 ss smør
  • 1 pose stjerneløk (delikatesseløk) á 350 g
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 5 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 0,5 ts tørr sennep
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 dl matfløte
  • 250 g aspargesbønner

Slik gjør du

  1. Skjær kalkunfileten i strimler. Varm en stekepanne med litt smør eller margarin og brun strimlene raskt. Krydre med salt og pepper. Ha dem over i en gryte.
  2. Ha resten av smøret i pannen og brun sopp og løk raskt. Ha det over i gryten. Kok ut stekepannen med litt vann og hell det i gryten.
  3. Tilsett buljong, sennep, paprika, worchestershiresaus og tomatpuré. Kok opp og la alt småkoke til kjøttet er mørt. 
  4. Tilsett matfløte og smak til med sukker, salt og pepper. Del aspargesbønner i to og ha dem i gryta de siste fem minuttene før servering

Server med ris eller potetmos.

En blandet salat eller hakkede rødbeter og sylteagurk smaker godt til.