Kalkunspyd med blandet salat, granateple og glaserte cashewnøtter

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En frisk og smakfull salat med granateple, glaserte cashewnøtter, tranebær og en fantastisk god dressing. Server den med grillet kalkun på spyd, og du har en deilig rett du kan nyte på terrassen i sommer. 

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kalkunbiff eller kalkunfilet
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Blandet salat:

  • 100 g cashewnøtter
  • 100 g tørkede tranebær
  • 2 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1 ss nøytral olje , til steking
  • 2 ss honning
  • 1 stk. rød chili
  • 1 pk salatmix
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 4 stilker frisk mynte
  • 1 stk. granateple

Dressing:

  • saft av 1 stk. appelsin
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • saft av 0,5 stk. granateple
  • 0,25 stk. rødløk , finhakket
  • 2 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje

Slik gjør du

Anrett grillede kalkunspyd med salat, glaserte cashewnøtter, tranebær og  deilig frisk dressing.