Kalvesauté
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kalvekjøtt hører hjemme hvor de matglade samles. Sauté er et kokkebegrep og betyr finere gryte, en gryte med så mørt kjøtt at det ikke behøver å koke i større grad før det er ferdig.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g benfritt grytekjøtt av kalv -
1 ss sitronsaft -
1 båt hvitløk -
2 ss nøytral olje -
8 stk. frisk sjampinjong eller annen sopp -
0,5 ts salt -
0,5 ts grovmalt pepper -
1 ts hakket frisk estragon -
1 dl hvitvin -
3 dl kalvekraft eller kyllingkraft -
8 stk. soltørkede tomater -
10 stk. aspargesbønner -
2 ts maisenna -
2 ss vann -
1 ss smør
Slik gjør du
Server gjerne med ristet brød og aioli.