Kalvesauté

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kalvekjøtt hører hjemme hvor de matglade samles. Sauté er et kokkebegrep og betyr finere gryte, en gryte med så mørt kjøtt at det ikke behøver å koke i større grad før det er ferdig.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g benfritt grytekjøtt av kalv
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 8 stk. frisk sjampinjong eller annen sopp
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt pepper
  • 1 ts hakket frisk estragon
  • 1 dl hvitvin
  • 3 dl kalvekraft eller kyllingkraft
  • 8 stk. soltørkede tomater
  • 10 stk. aspargesbønner
  • 2 ts maisenna
  • 2 ss vann
  • 1 ss smør

Slik gjør du

 Server gjerne med ristet brød og aioli.