Kalvestek fra Sardinia (Vitello á la Sarda)

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Finnes det noe bedre? Denne kalvesteken med oppskrift fra Sardinia er en vinner på middagsbordet. Server med helstekte poteter, timian og hvitløk til. En fryd for smak- og luktesansene.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg kalvestek
  • 4 ss hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ts grovmalt pepper
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 6 ss olivenolje
  • 1 bunt finhakket bladpersille
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 6 dl vann

Hvitløkspoteter:

  • 18 stk. potet
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 potte frisk timian
  • ca. 150 g smør
  • 3 ts salt
  • 3 ss nøytral olje

Saus:

  • 6 dl sjy/kraft fra stekingen
  • 1 ss maisenna
  • 2 ss finhakket frisk salvie
  • 2 ss kapers

Spinat og kantareller:

  • 400 g frisk spinat
  • 500 g kantarell
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

Server kalvestek med hvitløkspoteter, kantareller, spinat og saus.