Kalvestek fra Sardinia (Vitello á la Sarda)
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Finnes det noe bedre? Denne kalvesteken med oppskrift fra Sardinia er en vinner på middagsbordet. Server med helstekte poteter, timian og hvitløk til. En fryd for smak- og luktesansene.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg kalvestek -
4 ss hvetemel -
2 ts salt -
1 ts grovmalt pepper -
2 båter hvitløk -
2 stk. gulrot -
0,5 stk. purre -
6 ss olivenolje -
1 bunt finhakket bladpersille -
1 dl tørr hvitvin -
6 dl vann
Hvitløkspoteter:
-
18 stk. potet -
4 båter finhakket hvitløk -
0,5 potte frisk timian -
ca.
150 g smør -
3 ts salt -
3 ss nøytral olje
Saus:
-
6 dl sjy/kraft fra stekingen -
1 ss maisenna -
2 ss finhakket frisk salvie -
2 ss kapers
Spinat og kantareller:
-
400 g frisk spinat -
500 g kantarell -
2 ss smør -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
Server kalvestek med hvitløkspoteter, kantareller, spinat og saus.