Kalvestek med appelsinkokt endive

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kalvekjøttet er lyst, lett, delikat og mørt. Når endiven er kokt er smaken mild og søt, og kokt i appelsin blir dette et nydelig søtsyrlig tilbehør til kalven. Sammen med kalvekjøttet setter appelsinkokt endive et eksklusivt preg over retten som gjør den perfekt som festmat.

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg kalvestek
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin

Appelsinkokt endivie:

  • 2 stk. sikorisalat (endivie)
  • 2 ss margarin
  • 3 ss sukker
  • Saften av 3 stk. appelsin

Fløtesaus med sjampinjong:

  • 200 g frisk sjampinjong
  • 2 ss margarin
  • 3 dl matfløte
  • 1 dl kraft fra steken
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Gni steken med salt og pepper, brun den raskt i margarin.
  2. Sett i steketermometer, legg steken over i form og stek den i ovnen på 125 °C ca. 2 timer eller til steketermometeret viser 65°C. 
  3. Del endiviene i to på langs. Ha margarin i stekepannen og la det bli nøttebrunt før du legger endiviene i. Stek dem pent gyldne. Tilsett sukker, varm det til det smelter og legger seg rundt endiviene. Hell på appelsinjuice og kok dem videre ca. 20 minutter på helt svak varme. Appelsinjuicen er nå innkokt til en sirup.
  4. Del soppen i båter og stek dem i margarin i en stekepanne. Hell på fløte og kraft, la dette koke inn til passe tykk saus. Smak til med salt og pepper og server sausen til stek.

Server erter og kokte poteter ved siden av.