Kantarellostekake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Denne kantarellkaken er laget etter inspirasjon fra retten som Anne Merete Langeland sikret førsteplassen med under reinsdyrkonkurransen i Mathallen Vulkan, på Samefolkets dag 6. februar 2013.
Ingredienser
12 porsjoner
Kjeksbunn:
-
1 pk salte kjeks , Ritz eller Knäcker -
1 stilk frisk timian -
1 stilk frisk rosmarin -
0,25 ts pepper -
1 ss gåsefett
Stekte kantareller:
-
200 g kantarell -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
0,25 ts karri -
1 ss smør
Spinatfyll:
-
0,5 pk frossen spinat -
0,5 stk. løk -
1 stilk frisk rosmarin -
1 stilk frisk timian -
1 ts tørket dill -
3 ss kremfløte -
70 g gorgonzola
Ostesmete:
-
2 pk aspik (lys buljong-gelé) -
3 dl kremfløte -
20 g tørket steinsopp , finmalt i morter -
1,5 begre snøfrisk naturell -
1 beger seterrømme -
1 dl potetmospulver -
0,5 ts salt -
0,5 ts malt hvit pepper -
6 dråper gul konditorfarge
Slik gjør du
Pynt kaken med blåbær, rosmarin og resten av de stekte kantarellene.