Kantarellostekake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne kantarellkaken er laget etter inspirasjon fra retten som Anne Merete Langeland sikret førsteplassen med under reinsdyrkonkurransen i Mathallen Vulkan, på Samefolkets dag 6. februar 2013. 

Ingredienser

12  porsjoner

Kjeksbunn:

  • 1 pk salte kjeks , Ritz eller Knäcker
  • 1 stilk frisk timian
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss gåsefett

Stekte kantareller:

  • 200 g kantarell
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts karri
  • 1 ss smør

Spinatfyll:

  • 0,5 pk frossen spinat
  • 0,5 stk. løk
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 stilk frisk timian
  • 1 ts tørket dill
  • 3 ss kremfløte
  • 70 g gorgonzola

Ostesmete:

  • 2 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 3 dl kremfløte
  • 20 g tørket steinsopp , finmalt i morter
  • 1,5 begre snøfrisk naturell
  • 1 beger seterrømme
  • 1 dl potetmospulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 6 dråper gul konditorfarge

Slik gjør du

Pynt kaken med blåbær, rosmarin og resten av de stekte kantarellene.