Kantarellostekake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Denne kantarellkaken er laget etter inspirasjon fra retten som Anne Merete Langeland sikret førsteplassen med under reinsdyrkonkurransen i Mathallen Vulkan, på Samefolkets dag 6. februar 2013.
Ingredienser
12 porsjoner
Kjeksbunn:
-
1 pk salte kjeks , Ritz eller Knäcker -
1 stilk frisk rosmarin -
1 stilk frisk timian -
0,25 ts pepper -
1 ss gåsefett
Stekte kantareller:
-
200 g kantarell -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
0,25 ts karri
Spinatfyll:
-
0,5 pk frossen spinat -
0,5 stk. løk -
1 stilk frisk timian -
1 stilk frisk rosmarin -
1 ts tørket dill -
3 ss kremfløte -
70 g gorgonzola
Ostesmete:
-
3 dl kremfløte -
1,5 begre snøfrisk naturell -
1 beger seterrømme -
20 g tørket steinsopp , finmalt i morter -
1 dl potetmospulver -
0,5 ts salt -
0,5 ts malt hvit pepper -
2 pk aspik (lys buljong-gelé) -
6 dråper gul konditorfarge
Slik gjør du
- Kjør kjeks til bunnen i en hurtigmikser sammen med rosmarin, timian og pepper. Tilsett gåsefett og kjør til du får en samlet masse. Fordel massen ut i bunnen av en smurt form (24 cm diameter), og press den med hendene til du får en fast og jevn bunn. Sett formen i kjøleskap.
- Lag aspik som anvist på pakken og avkjøl til romtemperatur.
- Fres kantareller i en varm stekepanne med smør til de er gylne. Krydre med salt, pepper og karri.
- Stek spinat og løk i varm panne sammen med rosmarin, timian og dill. Tilsett kremfløte og gorgonzola. Smak til med salt og pepper.
- Stivpisk kremfløte og sett kremen i kjøleskap. Visp 4 dl av aspiken sammen med snøfrisk og seterrømme. Vend forsiktig inn finmalt steinsopp, potetmospulver og den piskede kremen.
- Fordel spinatblandingen over kjeksbunnen, dryss over 3/4 av de stekte kantarellene og hell på osteblandingen. Bruk slikkepott og lag en jevn overflate før du setter formen i kjøleskapet.
- Bland resten av aspiken med gul konditorfarge, og hell den over ostekaken når massen er stiv.
Pynt kaken med blåbær, rosmarin og resten av de stekte kantarellene.