Kjøttpai - Quebec Meat Pie
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
En av de mest kjente julerettene i Canada er den kraftige og krydrete kjøttpaien tourtière, opprinnelig fra Quebec-området. Dette er et spennende alternativ til vår tradisjonelle julemat, og som med norske tradisjonsretter finnes det like mange ulike oppskrifter som det finnes kokker.
Ingredienser
8 porsjoner
Paideig:
-
200 g smør -
300 g hvetemel -
1 dl vann -
1 ts salt
Kjøttfyll:
-
300 g melen potet -
2 stk. løk -
2 båter hvitløk -
4 ss olivenolje -
400 g kjøttdeig -
400 g kjøttdeig av svin -
2 ts malt kanel -
2 ts tørket oregano -
1,5 ts malt allehånde -
1 ts malt nellik -
1,5 ts sennepspulver eller Dijonsennep -
2 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
3 dl kjøttbuljong (utblandet) -
0,5 ss kald hvetemel -
1 stk. egg til pensling