Kjøttpai - Quebec Meat Pie

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En av de mest kjente julerettene i Canada er den kraftige og krydrete kjøttpaien tourtière, opprinnelig fra Quebec-området. Dette er et spennende alternativ til vår tradisjonelle julemat, og som med norske tradisjonsretter finnes det like mange ulike oppskrifter som det finnes kokker. 

Ingredienser

8  porsjoner

Paideig:

  • 200 g smør
  • 300 g hvetemel
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt

Kjøttfyll:

  • 300 g melen potet
  • 2 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 400 g kjøttdeig
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts tørket oregano
  • 1,5 ts malt allehånde
  • 1 ts malt nellik
  • 1,5 ts sennepspulver eller Dijonsennep
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 3 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 0,5 ss kald hvetemel
  • 1 stk. egg til pensling

Slik gjør du

Tilbehøret til paien kan variere - potetmos, brun saus og dampede grønnsaker, pickles i ulike former, grønn salat og tranebærsaus eller rørte tyttebær. 

bar