Kremet soppsaus
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Leter du etter en god saus som passer til alt fra reinsdyrstek til kalkunfilet eller stekte kyllingfileter? Denne nydelige soppsausen kan du lage av både tørket og fersk sopp, og den den vil garantert falle i smak hos gjestene.
Ingredienser
porsjoner
-
35 g tørket sopp -
2 dl vann -
2 stk. finhakket sjalottløk -
2 ss smør -
2 ss hvetemel -
5 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kyllingbuljong -
3 dl kremfløte -
2 ss sitronsaft
Slik gjør du
Kremet soppsaus passer utmerket til helstekt kalkunfilet, kalkunbiff eller stekte kyllingfileter. Erstatt i såfall reinsdyrkraft med kylling- eller kalkunkraft.
Bruker du fersk sopp er det en fordel å forvelle/steke den før videre bruk. Bruker du hermetisk sopp kan kraften fra boksen brukes i sausen. 200 g fersk sopp tilsvarer 35 g tørket sopp.