Kveite med asparges og hollandaisesaus

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kveita er en av våre aller beste matfisker og den største av alle flyndrefiskene. På Sørlandet kaller man den hellefisk, som kommer av ordet hellig. Når denne delikate fisken får følge av asparges og hollandaisesaus bør det dukes til fest.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kveite i skiver
  • 1 ts salt
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • 2 ss smør til steking

Hollandaisesaus:

  • 2 dl vann
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 2 stk. eggeplomme
  • 200 g klaret smør
  • 1 ss sitronsaft

Tilbehør:

  • 30 stk. rød cherrytomat
  • 1 ts olivenolje
  • 29 stk. frisk grønn asparges
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør

Slik gjør du