Kveite med asparges og hollandaisesaus
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Kveita er en av våre aller beste matfisker og den største av alle flyndrefiskene. På Sørlandet kaller man den hellefisk, som kommer av ordet hellig. Når denne delikate fisken får følge av asparges og hollandaisesaus bør det dukes til fest.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g kveite i skiver -
1 ts salt -
1 ts grovkvernet pepper -
2 ss smør til steking
Hollandaisesaus:
-
2 dl vann -
0,5 stk. finhakket løk -
1 ss eddik, 7 % -
0,5 stk. laurbærblad -
0,5 ts salt -
0,5 ts malt hvit pepper -
2 stk. eggeplomme -
200 g klaret smør -
1 ss sitronsaft
Tilbehør:
-
30 stk. rød cherrytomat -
1 ts olivenolje -
29 stk. frisk grønn asparges -
1 ts sukker -
1 ts salt -
2 ss smør