Kveite med lime, løk og kapers

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kveite er en fantastisk smakfull og delikat fisk, hvit og fast i kjøttet. Baker du den på bakepapir i stekeovnen tar du vare på alle de gode smakene, og frigjør plass på komfyren til å forberede tilbehøret. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kveitefilet
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 dl hvitvin
  • 4 ss olivenolje
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss kapers
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ss finhakket frisk kruspersille

Slik gjør du

Server gjerne med kokte poteter.