Kylling biryani

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En autentisk kylling biryani fra Pakistan. Dette er en rett som blir bedre og bedre jo lengere den står og kan med fordel lages dagen før eller samme morgen den skal serveres. Får du ikke tak i biryani masala kan du lage krydderet selv! 

Ingredienser

porsjoner

Ris:

  • ca. 9 dl basmatiris
  • 12 dl vann
  • 2,5 dl nøytral olje
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1,5 ts malt spisskummen
  • 5 stk. hel kardemomme
  • 4 blader frisk mynte
  • 3 ts salt

Biryani:

  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 4 stk. løk
  • 4 dl nøytral olje
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. hel kardemomme (svart)
  • 5 stk. hel kardemomme (grønn)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 4 stk. kyllinglår naturell eller tilsvarende mengde kylling overlår
  • 1 boks finknuste hermetiske tomater eller passata
  • ca. 2,5 cm frisk ingefær
  • 1 stk. hvitløk
  • 2 ss biryani masala
  • 2 ss gurkemeie
  • 3 dl yoghurt naturell eller en yoghurt naturell
  • 1 stk. lime
  • 1 bunt frisk koriander
  • 1 bunt frisk mynte
  • 1 klype safran
  • 1 klype gul matfarge (kan sløyfes)
  • 1 ts kewra-vann
  • 1 ts rosevann

Slik gjør du

Server med sprøstekt løk og raita