Kyllingspyd med Cæsarsalat

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sprø salat vendt i en deilig cæsardressing, toppet med parmesan og krutonger, og servert med saftig, grillede kyllingspyd og herlig sprøtt bacon - kan sommermaten bli bedre?

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet , eventuelt kylling lårfilet
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 ts chiliflakes
  • 2 ss nøytral olje

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 3 stk. finhakkede ansjosfilet
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 30 g fersk parmesan
  • 0,25 ts kvernet pepper

Salat:

  • 4 skiver brød til brødkrutonger
  • 1 ss nøytral olje
  • 150 g bacon i skiver
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. romanosalat , eventuelt hjertesalat
  • 2 ss parmesan
  • 1 pk ertespirer

Slik gjør du