Lam berbecue

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Langtidskokt lammebog med berbere, som er en etiopisk krydderblanding, couscous, sprøstekte kikerter og en herlig barbecuesaus. Denne retten kan du fint lage dagen før sånn at smaken får satt seg skikkelig.  

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg lammebog
  • 4 stk. egg

Sprøstekte kikerter:

  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts malt spisskummen
  • 0,5 ss paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts salt

Berbere (kryddersaus):

  • 0,5 stk. rød paprika
  • 2 stk. rød chili
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts spisskummenfrø
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 1 ss salt
  • 2 ss hakket løk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 2 dl vann
  • 1 ss nøytral olje

Barbecuesaus:

  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts salt
  • 1,25 dl sterk kaffe
  • 1,25 dl worchestershiresaus
  • 2,5 dl ketchup
  • 1,25 dl eplecidereddik
  • 100 g brunt sukker

Couscoussalat:

  • 6 dl couscous
  • 4 ss frisk koriander
  • 4 ss frisk mynte
  • 1 stk. agurk
  • 100 g sultanrosiner
  • 1 dl olivenolje
  • saften av 1 stk. sitron

Slik gjør du

Server med couscous og sprøstekte kikerter.