Lam berbecue
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Langtidskokt lammebog med berbere, som er en etiopisk krydderblanding, couscous, sprøstekte kikerter og en herlig barbecuesaus. Denne retten kan du fint lage dagen før sånn at smaken får satt seg skikkelig.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg lammebog -
4 stk. egg
Sprøstekte kikerter:
-
1 boks hermetiske kikerter -
2 ss olivenolje -
2 ts malt spisskummen -
0,5 ss paprikapulver -
1 ts kajennepepper -
0,5 ts kvernet pepper -
1 ts salt
Berbere (kryddersaus):
-
0,5 stk. rød paprika -
2 stk. rød chili -
1 ts malt ingefær -
0,5 ts spisskummenfrø -
0,5 ts malt koriander -
0,5 ts kvernet pepper -
0,25 ts revet muskatnøtt -
0,5 ts malt kardemomme -
1 ss salt -
2 ss hakket løk -
2 båter hakket hvitløk -
2 dl vann -
1 ss nøytral olje
Barbecuesaus:
-
1 stk. løk -
3 båter hvitløk -
2 ss nøytral olje til steking -
1 ts salt -
1,25 dl sterk kaffe -
1,25 dl worchestershiresaus -
2,5 dl ketchup -
1,25 dl eplecidereddik -
100 g brunt sukker
Couscoussalat:
-
6 dl couscous -
4 ss frisk koriander -
4 ss frisk mynte -
1 stk. agurk -
100 g sultanrosiner -
1 dl olivenolje -
saften av
1 stk. sitron
Slik gjør du
Server med couscous og sprøstekte kikerter.