Lam flatbiff med sellerirotpuré, tørket frukt og nøtter

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en rett som virkelig gjør susen ved middagsbordet. Enkle grep og kjapt, godt og smakfullt resultat. Nøtter og tørket frukt «krydret» med IPA-øl gir en liten touch av julekrydderier til ganen.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 400 g potet

Sellerirotpuré:

  • 300 g sellerirot
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Nøtter og tørket frukt:

  • 100 g valnøttkjerner
  • 100 g tørket aprikos
  • 50 g rosiner
  • 1 dl IPA øl
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 ss smør

Slik gjør du

Server lam flatbiff med sellerirotpuré, nøtter og tørket frukt.