Lam mørbrad med persillerotkrem

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Norsk lam er i verdensklasse, og et av de aller møreste stykkene er mørbrad. Servert med persillerotkrem, stekte persillerøtter og et deilig nøttesmør blir dette garantert en fulltreffer!

En herlig smakfull rett med norsk lam og gode grønnsaker. Saftig lam mørbrad servert med grønn persillerotkrem og gyllenbrune persillerotstaver. Nam!

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g mørbrad av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Grønn persillerotkrem:

  • 1 kg persillerot
  • 1 bunt bladpersille uten stilker, ca 20 gram
  • 0,5 dl olivenolje
  • 50 g smør
  • 1 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Stekte persillerøtter:

  • 250 g persillerot
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt

Nøttesmør:

  • 100 g smør
  • 50 g grovhakkede hasselnøtter

Slik gjør du

Anrett lammemørbrad i skiver på tallerkener med persillerotkrem, stekte persillerøtter og nøttesmør. Pynt gjerne med litt frisk timian eller andre urter.