Lam mørbrad med persillerotkrem
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En herlig smakfull rett med norsk lam og gode grønnsaker. Saftig lam mørbrad servert med grønn persillerotkrem og gyllenbrune persillerotstaver. Nam!
Ingredienser
porsjoner
-
800 g mørbrad av lam -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss margarin til steking
Grønn persillerotkrem:
-
1 kg persillerot -
1 bunt bladpersille uten stilker, ca 20 gram -
0,5 dl olivenolje -
50 g smør -
1 dl matfløte -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Stekte persillerøtter:
-
250 g persillerot -
2 ss smør -
0,5 ts sukker -
0,5 ts salt
Nøttesmør:
-
100 g smør -
50 g grovhakkede hasselnøtter
Slik gjør du
Anrett lammemørbrad i skiver på tallerkener med persillerotkrem, stekte persillerøtter og nøttesmør. Pynt gjerne med litt frisk timian eller andre urter.