Lammebog med pannestekt grønnkål

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammebog er en råvare som både fortjener skryt og lang varmebehandlingstid. Fem timer i ovnen og jevnlig pensling med innkokt rødvin gir formidabel smak. Server med stekt grønnkål, mandler og rørte tyttebær. En god bog altså!   

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. utbenet lammebog , ca 1,5 kg
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 3 båter hvitløk
  • 30 g smør
  • 1 kvist frisk rosmarin

Til pensling:

  • 5 dl rødvin
  • 40 g sukker

Pannestekt grønnkål:

  • 400 g grønnkål
  • 2 ss margarin
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g grovhakkede mandler

Slik gjør du

Server gjerne mandelpotetmos og rørte tyttebær til denne retten.

Av lammebog kan du også lage en god fransk lammegryte med løk, tomater og hvite bønner.