Lammebog med pannestekt grønnkål
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lammebog er en råvare som både fortjener skryt og lang varmebehandlingstid. Fem timer i ovnen og jevnlig pensling med innkokt rødvin gir formidabel smak. Server med stekt grønnkål, mandler og rørte tyttebær. En god bog altså!
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. utbenet lammebog , ca 1,5 kg -
1,5 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
3 båter hvitløk -
30 g smør -
1 kvist frisk rosmarin
Til pensling:
-
5 dl rødvin -
40 g sukker
Pannestekt grønnkål:
-
400 g grønnkål -
2 ss margarin -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
100 g grovhakkede mandler
Slik gjør du
Server gjerne mandelpotetmos og rørte tyttebær til denne retten.
Av lammebog kan du også lage en god fransk lammegryte med løk, tomater og hvite bønner.