Lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En deilig rosastekt lammecarré med honninglaserte grønnsaker og rødvinssaus er skikkelig kosemat! Server gjerne også tilbehør som mandelpotetmos, selleri- og potetmos eller pastinakkpuré til.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. lammecarré (á 350 g) -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss smør eller margarin til steking -
2 båter hvitløk -
3 stilker frisk timian (kan sløyfes)
Rødvinssaus:
-
1 stk. sjalottløk -
1 ss nøytral olje til steking -
2,5 dl rødvin -
2,5 dl lammekraft , eventuelt oksekraft -
50 g usaltet smør
Honningglaserte rotgrønnsaker:
-
2 stk. gulrot -
2 stk. pastinakk eller persillerot -
0,5 stk. sellerirot -
2 stk. rødløk -
1 ss nøytral olje -
3 ss honning
Slik gjør du
En fløyelsmyk pastinakkpuré eller mandelpotetmos med timian smaker også godt til.