Lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En deilig rosastekt lammecarré med honninglaserte grønnsaker og rødvinssaus er skikkelig kosemat! Server gjerne også tilbehør som mandelpotetmos, selleri- og potetmos eller pastinakkpuré til. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. lammecarré (á 350 g)
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 2 båter hvitløk
  • 3 stilker frisk timian (kan sløyfes)

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl lammekraft , eventuelt oksekraft
  • 50 g usaltet smør

Honningglaserte rotgrønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. pastinakk eller persillerot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. rødløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 3 ss honning

Slik gjør du

En fløyelsmyk pastinakkpuré eller mandelpotetmos med timian smaker også godt til.

bar