Lammecassoulet

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Cassoulet er en mektig kjøttgryte fra Sør-Frankrike som inneholder ulike kjøttslag, pølser og hvite bønner. Navnet har retten fått etter det tradisjonelle kokekaret den tilberedes i, en cassole – en dyp, rund gryte i leirgods med skrå vegger. I mangel på cassole, lager vi retten i jerngryte eller en vanlig gryte.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g hvite bønner (tørre)
  • 700 g benfritt grytekjøtt av lam i 4x4 cm biter
  • 500 g lettsaltet sideflesk i 4x4 cm biter
  • 200 g lammepølser evt. annen krydret pølse
  • 4 ss olivenolje
  • 1 båt finhakket løk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 2 ss finhakket frisk oregano
  • 1 ts pepper
  • 6 dl lamme- eller kyllingkraft
  • evt. 1 ts salt
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

Server med ferskt brød og salat.