Lammecassoulet
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Cassoulet er en mektig kjøttgryte fra Sør-Frankrike som inneholder ulike kjøttslag, pølser og hvite bønner. Navnet har retten fått etter det tradisjonelle kokekaret den tilberedes i, en cassole – en dyp, rund gryte i leirgods med skrå vegger. I mangel på cassole, lager vi retten i jerngryte eller en vanlig gryte.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g hvite bønner (tørre) -
700 g benfritt grytekjøtt av lam i 4x4 cm biter -
500 g lettsaltet sideflesk i 4x4 cm biter -
200 g lammepølser evt. annen krydret pølse -
4 ss olivenolje -
1 båt finhakket løk -
4 båter finhakket hvitløk -
2 bokser hermetiske tomater -
2 ss finhakket frisk timian -
2 ss finhakket frisk oregano -
1 ts pepper -
6 dl lamme- eller kyllingkraft -
evt.
1 ts salt -
2 ss hakket bladpersille
Slik gjør du
Server med ferskt brød og salat.