Lammefilet med sopp og ristede småpoteter
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lammefilet er nydelig mat. Er du så heldig å ha skogsopp i tillegg kan du lage gourmetmat på enkelt vis. Dette er norsk mat på sitt beste!
Ingredienser
porsjoner
-
800 g ytrefilet av lam -
0,5 ts salt (evt.maldonsalt) -
0,5 ts nykvernet pepper -
2 stilker frisk rosmarin -
2 ss smør til steking
Stekte småpoteter:
-
800 g småpoteter -
2 ss smør til steking -
0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
Sopp:
-
400 g skogsopp -
2 ss smør til steking -
0,5 ts salt (evt.maldonsalt) -
0,5 ts nykvernet pepper -
2 stilker frisk rosmarin
Saus:
-
6 dl vann /stekesjy -
1,5 ss maisenna -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper