Lammefilet med sopp og ristede småpoteter

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammefilet er nydelig mat. Er du så heldig å ha skogsopp i tillegg kan du lage gourmetmat på enkelt vis. Dette er norsk mat på sitt beste!

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av lam
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 2 ss smør til steking

Stekte småpoteter:

  • 800 g småpoteter
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)

Sopp:

  • 400 g skogsopp
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 stilker frisk rosmarin

Saus:

  • 6 dl vann /stekesjy
  • 1,5 ss maisenna
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du