Lammegryte fra Nepal - Lamb Tarkari

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det nepalske kjøkken er sterkt påvirket av det indiske. Kjøtt tilberedes med mange forskjellige krydder i en tykk currysaus servert med ris. I høyfjellene i Nepal beregnes lengre koketid, siden vannet koker på langt under 100 grader! 

Ingredienser

porsjoner
  • Ca. 800 g benfritt lammekjøtt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss malt gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. laurbærblad
  • 5 stk. hel kardemomme
  • 1 stk. hel kanel
  • 5 stk. hel nellik
  • 2 stk. hakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 ss karve
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt muskat
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 dl kjøttbuljong (utblandet) av lam

Slik gjør du

Pynt med hakket fersk koriander og server med ris og eller brød, for eksempel roti ­indisk brød.