Lammegryte fra Nepal - Lamb Tarkari
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Det nepalske kjøkken er sterkt påvirket av det indiske. Kjøtt tilberedes med mange forskjellige krydder i en tykk currysaus servert med ris. I høyfjellene i Nepal beregnes lengre koketid, siden vannet koker på langt under 100 grader!
Ingredienser
porsjoner
-
Ca.
800 g benfritt lammekjøtt -
1 ts pepper -
1 ss malt gurkemeie -
1 ts salt -
2 ss nøytral olje til steking -
2 stk. laurbærblad -
5 stk. hel kardemomme -
1 stk. hel kanel -
5 stk. hel nellik -
2 stk. hakket løk -
1 båt finhakket hvitløk -
1 ss finhakket frisk ingefær -
1 ss karve -
1 ss malt koriander -
1 ts chilipulver -
0,5 ts malt muskat -
2 dl matyoghurt -
3 dl kjøttbuljong (utblandet) av lam
Slik gjør du
Pynt med hakket fersk koriander og server med ris og eller brød, for eksempel roti indisk brød.