Lammegryte med dill og skogens gull

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Årets ferske lammekjøtt og kantareller er to av høstens beste ingredienser, og i samme gryte må det bare bli godt! Med lammeskav eller tynne strimler av lammekjøtt har du denne deilige retten ferdig på rekordtid.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lammeskav eller strimlet lammekjøtt
  • 1 stk. løk i grove biter
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 300 g kantarell eller annen sopp
  • 2 dl hvitvin eller eplemost/eplejuice
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 bunt frisk dill

Slik gjør du

Server gryten med tyttebær og kokte poteter eller godt brød.

Kantareller kan godt byttes ut med annen sopp som for eksempel aromasopp eller østerssopp. Annen vill sopp egner seg også. Har du tørket sopp, kan du bløtlegge den i varmt vann noen minutter og ha dem direkte i gryten. Bløtleggingsvannet gir ekstra smak.
Dypfryst lammeskav får du kjøpt i velassorterte matbutikker. Spør eventuelt i kjøttdisken om de kan lage det for deg, eller lag det selv. Det er lettest å få tynne og fine skiver dersom kjøttet er halvfryst. Bruk stek eller bog, og skjær eller skav av skiver 1-4 millimeter tykke.