Lammegryte med kokosmelk
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Herlig eksotiske krydder i en god miks med norsk lammekjøtt. Denne langtidskokte curryvarainten med kokosmelk må du prøve!
Ingredienser
porsjoner
-
800 g fårikålkjøtt -
2 ss solsikkeolje -
1 stk. løk -
1 ts fennikelfrø -
1 ts revet frisk ingefær -
1 båt finhakket hvitløk -
1 ts garam masala -
2 ts malt koriander -
1 ts kvernet pepper -
ca
4 dl vann , tilsett litt ekstra ved behov -
2 stk. grønn chili -
400 g potet -
8 stk. cherrytomat -
4 dl kokosmelk -
1 stk. lime i båter
Slik gjør du
- Skjær vekk de største beina og del kjøttet i ca 2x2 cm biter. Legg kjøttet i en bolle (spar beina til kraft).
- Knus fennikelfrø i en morter og bland med revet ingefær, hakket hvitløk, Garam masala, malt koriander og pepper.
- Varm en stekepanne med olje og brun kjøttet raskt på alle sider. tilsett krydderblandingen og litt salt.
- Ha kjøttet over i en gryte og varm pannen på nytt.
- Del løk i båter og hakk chili fint. Fres alt mykt og blankt i stekepannen. Ha det over i gryta med kjøttet. Hell over vann, kok opp, senk varmen og la alt trekke i ca 1 time, til kjøttet er mørt.
- Del potet i store terninger og tilsett i gryta. Kok videre til potetene er møre.
- Del cherrytomater i to og ha dem i gryta sammen med kokosmelk og la det hele bli gjennomvarmt. Pass på at det ikke koker etter at du har hatt i kokosmelken.
- Hakk vårløk fint, og strø over gryta. Serveres gryta rykende varm med båter av lime.