Lammegryte med kokosmelk

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Herlig eksotiske krydder i en god miks med norsk lammekjøtt. Denne langtidskokte curryvarainten med kokosmelk må du prøve! 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g fårikålkjøtt
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 stk. løk
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts garam masala
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts kvernet pepper
  • ca 4 dl vann , tilsett litt ekstra ved behov
  • 2 stk. grønn chili
  • 400 g potet
  • 8 stk. cherrytomat
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 stk. lime i båter

Slik gjør du

  1. Skjær vekk de største beina og del kjøttet i ca 2x2 cm biter. Legg kjøttet i en bolle (spar beina til kraft).
  2. Knus fennikelfrø i en morter og bland med revet ingefær, hakket hvitløk, Garam masala, malt koriander og pepper.
  3. Varm en stekepanne med olje og brun kjøttet raskt på alle sider. tilsett krydderblandingen og litt salt.
  4. Ha kjøttet over i en gryte og varm pannen på nytt.
  5. Del løk i båter og hakk chili fint. Fres alt mykt og blankt i stekepannen. Ha det over i gryta med kjøttet. Hell over vann, kok opp, senk varmen og la alt trekke i ca 1 time, til kjøttet er mørt.
  6. Del potet i store terninger og tilsett i gryta. Kok videre til potetene er møre.
  7. Del cherrytomater i to og ha dem i gryta sammen med kokosmelk og la det hele bli gjennomvarmt. Pass på at det ikke koker etter at du har hatt i kokosmelken.
  8. Hakk vårløk fint, og strø over gryta. Serveres gryta rykende varm med båter av lime.