Lammekjøttboller i tomatsaus
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Små, delikate kjøttboller er selvsagte på tapas- eller mezebordet. Med lammekjøttdeig får kjøttbollene ekstra mye smak. Mengden hvitløk og krydder kan du godt justere og variere ut fra egen smak og lyst. Godt blir det uansett!
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg kjøttdeig av lam -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
3 ss griljermel -
1 båt finhakket hvitløk -
0,5 ts revet muskatnøtt -
0,5 ts tørket oregano -
2 stk. egg -
0,5 dl olivenolje til steking -
2 ss hakket bladpersille til servering
Tomatsaus:
-
1 stk. finhakket løk -
1 båt hakket hvitløk -
1 stk. grønn paprika i strimler -
1 boks hakkede hermetiske tomater -
1 ss tomatpuré -
1 glass tørr hvitvin (evt. vann) -
4 dl hønsebuljong (utblandet) -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
1 ts sukker