Lammeskanker med kantareller
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Lammeskanker er nydelig kosemat til mørke høstkvelder. Sammen med "skogens gull" kantareller, som er kjent for sin krydderaktige smak og deilige lukt, får du en rett som er perfekt for god tid og godt selskap.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. lammeskank -
ca.
4 ss hvetemel til å mele skankene -
1 ts malt koriander -
1 ts tørket merian -
1 ts tørket oregano -
1 ss hakket frisk rosmarin -
1 stk. rød chili -
4 ss margarin -
3 stk. gulrot -
5 stilker stilkselleri (stangselleri) -
0,5 stk. sellerirot -
2 stk. løk -
1 boks hakkede hermetiske tomater -
1 l vann -
100 g kantarell
Mandelpotetmos:
-
400 g mandelpotet -
1,5 dl matfløte -
50 g smør -
1 ss hakket frisk persille -
1 ss hakket frisk timian
Slik gjør du
- Start med å blande sammen koriander, merian, oregano, rosmarin og chili. La det ligge i en time og trekke smak.
- Ha mel på skankene og varm margarin i en kjele. Brun skankene og tilsett grønnsaker kuttet i terninger. Ha i tomater. Fyll på vann. La det hele trekke under lokk i 1 1/2 - 2 timer til kjøttet løsner fra bena.
- Skrell potetene og kok dem i vann. Når de er ferdige slås vannet av. Tilsett fløte, hakket persille og timian. Mos det hele og rør det til en jevn masse. Tilsett smør og juster konsistensen om nødvendig. Smak til med salt og pepper.
- Når kjøttet løsner fra beinet er skankene ferdige og du trenger kun å smake til med salt og pepper.
- Stek kantarellene i litt smør og krydre med salt og pepper.
- Legge en klatt mos i bunnen av en dyp, varm tallerken med en skank oppå. Øs opp av den gode kraften og ha de stekte kantarellene rundt om.
Ølbraiserte lammeskanker er en veldig populær oppskrift, så ta en titt på den også!