Lammestek i gryte med rotgrønnsaker
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Legg lammestek i en gryte sammen med grønnsaker, urter og vin, ha lokk på gryta og sett den inn i ovnen. Lammesteken gjør seg nærmest selv, og resultatet blir både saftig, mørt og smakfullt.
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
1 kg lammebog eller flatbiff -
4 båter hvitløk -
3 stilker frisk rosmarin -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
800 g potet -
600 g kålrot -
5 stk. gulrot -
1 stk. purre -
2 dl hvitvin eller rødvin -
3 ss honning -
2 ss soyasaus -
2 ss hvetemel -
3 dl lammekraft eller buljong
Slik gjør du
Skjær kjøttet i fine skiver, og anrett kjøtt og grønnsaker i dype skåler eller på serveringsfat. Ha litt saus over og server resten av sausen i en skål ved siden av. Pynt eventuelt med friske urter.