Lammestek i gryte med rotgrønnsaker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Legg lammestek i en gryte sammen med grønnsaker, urter og vin, ha lokk på gryta og sett den inn i ovnen. Lammesteken gjør seg nærmest selv, og resultatet blir både saftig, mørt og smakfullt.

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1 kg lammebog eller flatbiff
  • 4 båter hvitløk
  • 3 stilker frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 800 g potet
  • 600 g kålrot
  • 5 stk. gulrot
  • 1 stk. purre
  • 2 dl hvitvin eller rødvin
  • 3 ss honning
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl lammekraft eller buljong

Slik gjør du

bar
bar
bar

Skjær kjøttet i fine skiver, og anrett kjøtt og grønnsaker i dype skåler eller på serveringsfat. Ha litt saus over og server resten av sausen i en skål ved siden av. Pynt eventuelt med friske urter. 

bar