Linseragu

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Linseragu er et utmerket alternativ til poteter som tilbehør til kjøtt og fisk, og ypperlig som en selvstendig vegetarisk rett. Puy-linser har lenger koketid enn andre grønne linser, men det er vel verd tiden det tar for å la de gode smakene utvikle se

Linseragu er et utmerket alternativ til poteter som tilbehør til kjøtt og fisk, og ypperlig som en selvstendig vegetarisk rett. Puy-linser har lenger koketid enn andre grønne linser, men det er vel verd tiden det tar for å la de gode smakene utvikle seg ordentlig sammen.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. finhakket gulrot
  • 2 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2,5 dl puylinser eller andre grønne linser
  • 1,5 dl hvitvin eller eplejuice
  • 0,5 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk basilikum

Slik gjør du

Server gjerne med en frisk salat eller godt brød.

bar