Mandelkake med rabarbrakompott og yoghurtis

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du rabarbra i hagen? Da er det ingen sak å lage denne desserten til dine gjester. Rabarbra har en syrlig smak som passer utmerket i en kompott. Her serverer vi rabarbrakompotten med en søt mandelkake og frisk yoghurtis. 

Ingredienser

6  porsjoner

Rabarbrakompott:

  • 1 kg rabarbra
  • 200 g sukker
  • 5 dl eplecider
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. vaniljestang (eller 2 ts vaniljesukker)

Yoghurtis:

  • 5 stk. eggeplomme
  • 2 ss sukker
  • 5 dl gresk yoghurt
  • 1,5 dl rabarbra saft (innkokt)

Mandelkaker:

  • 100 g mykt smør
  • 100 g sukker
  • 2 stk. egg
  • 4 ss kremfløte
  • 70 stk. mandler , skåldet og malte
  • 175 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,25 ts mandelessens

Slik gjør du

Anrett kakene med rabarbrakompott og yoghurtis. Server gjerne resten av sausen ved siden av.