Mandelkake med rabarbrakompott og yoghurtis
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Har du rabarbra i hagen? Da er det ingen sak å lage denne desserten til dine gjester. Rabarbra har en syrlig smak som passer utmerket i en kompott. Her serverer vi rabarbrakompotten med en søt mandelkake og frisk yoghurtis.
Ingredienser
6 porsjoner
Rabarbrakompott:
-
1 kg rabarbra -
200 g sukker -
5 dl eplecider -
2 stk. stjerneanis -
1 stk. vaniljestang (eller 2 ts vaniljesukker)
Yoghurtis:
-
5 stk. eggeplomme -
2 ss sukker -
5 dl gresk yoghurt -
1,5 dl rabarbra saft (innkokt)
Mandelkaker:
-
100 g mykt smør -
100 g sukker -
2 stk. egg -
4 ss kremfløte -
70 stk. mandler , skåldet og malte -
175 g hvetemel -
1,5 ts bakepulver -
1 ts vaniljesukker -
0,25 ts mandelessens
Slik gjør du
Anrett kakene med rabarbrakompott og yoghurtis. Server gjerne resten av sausen ved siden av.