Mangoldsalat med sennepsdressing
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Sett farge på hverdagen og lag en fargerik salat med mangold, eller bladbete, som de også kalles. De litt bitre bladene smaker nydelig sammen med en søtet sennepsdressing.
Ingredienser
porsjoner
Mangoldsalat:
-
12 blader mangold -
1 pk sukkererter (á 150 g) -
1 stk. rødløk -
2 stilker frisk dill , eventuelt med noen krondillblomster
Sennepsdressing:
-
2 ss dijonsennep -
2 ts sukker -
6 ss hvitvinseddik -
2 båter revet hvitløk -
1 dl smaksnøytral nøytral olje
Slik gjør du
Server salaten som et tilbehør, eller server godt brød ved siden av og spis den som en lunsjrett.
Unge mangoldblader egner seg godt friske salater, stilkene kan minne litt om stangselleri. Jo større bladene er, jo mer bitter smak vil de få - og de aller største bladene bør varmebehandles før de spises - du kan for eksempel lage en terte med mangold, beter og chevré.