Marinert kalkunfilet med grønnsaksform

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Marinert helstekt kalkunfilet med urter og krydder og en spennende grønnsaksform full av smak er festmat alle elsker. Denne grønnsaksformen kalles «tian» og stammer fra Provence. Den passer perfekt sammen med det milde, saftige kalkunkjøttet.

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)

Marinade:

  • 4 ss frisk mynte
  • 4 ss bladpersille
  • 4 ss frisk koriander
  • 2 båter grovhakkede hvitløk
  • saft og finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 dl hvitvin
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Grønnsaksform:

  • 1 stk. aubergine
  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. gul squash
  • 1 stk. tomat
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ts tørket timian
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 100 g fersk mozzarella

Slik gjør du