Marinert lammelår fra Syria
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Lam med smak av Midt-Østen! Samer marinerer med 7-krydder og langtidssteker lammelåret, noe som gjør det ekstra mørt og saftig. Les historien om brobyggeren fra Aleppo.
Ingredienser
10 porsjoner
-
1 stk. lammelår (ca. 2.5 kg)
Marinade:
-
1 dl gresk yoghurt -
200 g romtemperert smør -
1 dl olivenolje -
1 ts gurkemeie -
2 ts malt ingefær -
0,5 ts malt nellik -
0,5 ts malt kanel -
0,5 ts revet muskatnøtt -
0,5 ts malt allehånde -
2 ts kvernet pepper -
1 ss salt
Ris med paprika og krydder:
-
0,5 l basmatiris -
1 l vann -
1 stk. løk -
3 stk. paprika i ulike farger -
4 stk. hel kardemomme -
2 ss solsikkeolje -
1 stk. laurbærblad -
2 stk. hel kanel
Slik gjør du