Marinert lammelår fra Syria

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Lam med smak av Midt-Østen! Samer marinerer med 7-krydder og langtidssteker lammelåret, noe som gjør det ekstra mørt og saftig. Les historien om brobyggeren fra Aleppo.

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår (ca. 2.5 kg)

Marinade:

  • 1 dl gresk yoghurt
  • 200 g romtemperert smør
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 2 ts kvernet pepper
  • 1 ss salt

Ris med paprika og krydder:

  • 0,5 l basmatiris
  • 1 l vann
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. paprika i ulike farger
  • 4 stk. hel kardemomme
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 stk. hel kanel

Slik gjør du