Marokkansk couscoussalat
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Couscous i seg selv har ikke mye smak, men har en utrolig evne til å trekke til seg mange deilige smaker. Vi kar piffet couscousen opp med herlige sitrusfrukter, tørkede godsaker og smakfulle krydder. En snarvei innom det marokkanske kjøkkenet!
Ingredienser
porsjoner
-
250 g couscous -
0,5 ts gurkemeie -
1 ss olivenolje -
0,5 ts salt -
2,5 dl vann -
6 stk. tørkede fiken i terninger -
8 stk. tørket aprikos i terninger -
2 stk. snittet vårløk -
50 g grovhakkede pistasjnøtter -
2 ss finhakket frisk mynte , eventuelt bladpersille
Dressing:
-
saft av
1 stk. sitron -
1 dl ferskpresset appelsinjuice -
1 ss honning -
0,5 ts malt koriander -
0,25 ts malt kanel -
0,25 ts malt ingefær -
0,5 ts salt -
0,25 ts nykvernet pepper
Slik gjør du
Server marrokansk couscoussalat til for eksempel krydrede grillspyd eller kyllinglår stekt i airfryer.