Marokkansk couscoussalat

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Couscous i seg selv har ikke mye smak, men har en utrolig evne til å trekke til seg mange deilige smaker. Vi kar piffet couscousen opp med herlige sitrusfrukter, tørkede godsaker og smakfulle krydder. En snarvei innom det marokkanske kjøkkenet!

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g couscous
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl vann
  • 6 stk. tørkede fiken i terninger
  • 8 stk. tørket aprikos i terninger
  • 2 stk. snittet vårløk
  • 50 g grovhakkede pistasjnøtter
  • 2 ss finhakket frisk mynte , eventuelt bladpersille

Dressing:

  • saft av 1 stk. sitron
  • 1 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 1 ss honning
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

Server marrokansk couscoussalat til for eksempel krydrede grillspyd eller kyllinglår stekt i airfryer.