Marokkansk lammegryte - Tagine b'Barkouq
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Denne marokkanske lammegryten er en skikkelig festrett og noe du virkelig kan imponere gjestene med. Retten serveres med småretter som rødbetesalat, godt brød og gode oliven.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg benfritt lammekjøtt fra bog eller lår -
2 stk. løk -
2 båter hvitløk -
5 ss olivenolje -
1 ts malt ingefær -
1 ts gurkemeie -
1 stk. hel kanel -
1 klype safran -
1 bunt frisk koriander -
8 dl vann -
300 g svisker eller tørket aprikos -
1 ss honning -
0,5 ts malt kanel
Servering:
-
2 ss sesamfrø -
100 g skåldede og ristede mandler -
0,5 bunt frisk koriander
Slik gjør du
Server med godt brød til. Dypp brødet i sausen og nyt!
Denne oppskriften på marrokansk lammegryte er Jamilla El Haddadoui sin. Les mer om hennes historie: Marokkansk lammegryte med Jamilla