Marokkanske grillspyd

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ferdes man gatelangs i Marokko er det et yrende folkeliv og mye god grillmat å slå kloa i. Disse grillspydene med godt krydret biffkjøtt har vi toppet med Mahamara, en typisk Marokkansk papirkarøre som passer perfekt til grillet kjøtt.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g biff av ytrefilet storfe
  • 4 ss olivenolje
  • saften av 1 stk. sitron
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ts paprikapulver
  • 4 ts malt ingefær
  • 4 ts malt spisskummen
  • 4,5 ts gurkemeie
  • 4 ts malt kanel

Mahamara:

  • 3 stk. hermetisk grillet paprika
  • 1,5 dl valnøttkjerner
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss harissa
  • 1 ss lys sirup
  • 2 ss tahini
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Skjær biffkjøttet i store, jevne biter.
  2. Bland olivenolje, sitronsaft og tørre kryddere i en bolle. Vend inn kjøttbitene slik at de er godt dekket av krydder på alle kanter. La gjerne kjøttet ligge i kjøleskap over natten for å trekke smak.
  3. Tre kjøttbitene på spyd.
  1. Kjør alle ingrediensene til mahamaraen i en foodprosessor til fin konsistens, men spar litt nøtter til å drysse over. La den gjerne stå å «sette seg» i kjøleskap en time før den skal nytes.
  2. Grill spydene og server med mahamara.