Marokkanske grillspyd
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Ferdes man gatelangs i Marokko er det et yrende folkeliv og mye god grillmat å slå kloa i. Disse grillspydene med godt krydret biffkjøtt har vi toppet med Mahamara, en typisk Marokkansk papirkarøre som passer perfekt til grillet kjøtt.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g biff av ytrefilet storfe -
4 ss olivenolje -
saften av
1 stk. sitron -
2 ts salt -
1 ts pepper -
4 ts paprikapulver -
4 ts malt ingefær -
4 ts malt spisskummen -
4,5 ts gurkemeie -
4 ts malt kanel
Mahamara:
-
3 stk. hermetisk grillet paprika -
1,5 dl valnøttkjerner -
1 dl olivenolje -
2 ss harissa -
1 ss lys sirup -
2 ss tahini -
1 ts sukker -
1 ts salt
Slik gjør du
- Skjær biffkjøttet i store, jevne biter.
- Bland olivenolje, sitronsaft og tørre kryddere i en bolle. Vend inn kjøttbitene slik at de er godt dekket av krydder på alle kanter. La gjerne kjøttet ligge i kjøleskap over natten for å trekke smak.
- Tre kjøttbitene på spyd.
- Kjør alle ingrediensene til mahamaraen i en foodprosessor til fin konsistens, men spar litt nøtter til å drysse over. La den gjerne stå å «sette seg» i kjøleskap en time før den skal nytes.
- Grill spydene og server med mahamara.