Melkeposjert skrei med paprikasaus

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nyt fersk skrei i sesong! Melkeposjert skrei med gul paprikasaus, en skikkelig koserett. Perfekt å servere hvis du skal ha middagsgjester, eller vil gjøre litt ekstra ut av fiskemiddagen.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skreifilet
  • 1 ss salt

Gul paprikasaus:

  • 3 stk. gul eller oransje paprika
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2,5 dl hvitvin eller fiskekraft

Melk til posjering:

  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • Revet skall av 1 stk. sitron
  • 10 stk. hel pepper
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 kvister frisk timian
  • 2 båter hvitløk

Slik gjør du

Server melkeposjert skrei med gul paprikasaus på varme tallerkner, gjerne med dampet brokkolini eller sukkererter. 

bar