Meze med lammestek
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Meze er skapt for å deles! Her er meze med utbeinet lammelår, som er krydret og grillet eller stekt til lammesteken er mør og saftig. Kjøttet serveres med noen deilige småretter - kardemommeris, baba ganoush, krydret gulrotsalat og tomat- og granateplesalat. Lag noen eller mange småretter - alt etter tid og lyst.
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
2 kg lammelår -
0,5 ts hel pepper -
0,5 ts rosépepper -
2 ts fennikelfrø -
1 ts korianderfrø -
1 ts røkt paprikapulver -
revet skall og saft av
1 stk. sitron -
2 ss rødvinseddik -
6 ss nøytral olje -
1 ss finhakket frisk oregano -
2 stk. finhakket grønn chili -
5 båter revet hvitløk
Slik gjør du
La den grillede lammesteken få følge av kardemommeris, baba ganoush - auberginedip, krydret gulrotsalat, tomat- og granateplesalat og deilig hummus for en skikkelig meze aften! Fyll også gjerne noen små skåler med marinerte oliven, artisjokker og granateple.