Meze med lammestek

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Meze er skapt for å deles! Her er meze med utbeinet lammelår, som er krydret og grillet eller stekt til lammesteken er mør og saftig. Kjøttet serveres med noen deilige småretter - kardemommeris, baba ganoush, krydret gulrotsalat og tomat- og granateplesalat. Lag noen eller mange småretter - alt etter tid og lyst. 

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg lammelår
  • 0,5 ts hel pepper
  • 0,5 ts rosépepper
  • 2 ts fennikelfrø
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 2 ss rødvinseddik
  • 6 ss nøytral olje
  • 1 ss finhakket frisk oregano
  • 2 stk. finhakket grønn chili
  • 5 båter revet hvitløk

Slik gjør du

bar
bar

La den grillede lammesteken få følge av kardemommeris, baba ganoush - auberginedip, krydret gulrotsalat, tomat- og granateplesalat og deilig hummus for en skikkelig meze aften! Fyll også gjerne noen små skåler med marinerte oliven, artisjokker og granateple.