Middelhavsgryte med lam
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kombinasjonen lammekjøtt, grønnsaker, urter og vin kan ikke bli feil. Vi har laget gryten i en ildfast form, men er du den heldige eier av en vid jerngryte, er den perfekt å lage retten i. Å bake gryten i ovnen er genialt – der passer den seg selv, og frigjør plass på komfyren. Bruker du rester av lammestek, kan du redusere mengden kjøtt til det halve.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg fårikålkjøtt , lammebog i skiver eller rester av lammestek -
150 g bacon -
2 stk. rødløk -
1 stk. fennikel -
1 stk. aubergine -
400 g små potet -
8 stk. aromasopp eller sjampinjong -
4 båter hvitløk -
2 ss nøytral olje -
2 bokser hermetiske tomater , gjerne cherrytomater -
2 dl rødvin -
1 ss sukker -
2 dl sorte oliven -
2 dl kapers med stilk -
4 ss hakket bladpersille -
4 ss hakket frisk basilikum
Slik gjør du
Server gjerne retten med ferskt brød.