Middelhavsgryte med lam

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kombinasjonen lammekjøtt, grønnsaker, urter og vin kan ikke bli feil. Vi har laget gryten i en ildfast form, men er du den heldige eier av en vid jerngryte, er den perfekt å lage retten i. Å bake gryten i ovnen er genialt – der passer den seg selv, og frigjør plass på komfyren. Bruker du rester av lammestek, kan du redusere mengden kjøtt til det halve.

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg fårikålkjøtt , lammebog i skiver eller rester av lammestek
  • 150 g bacon
  • 2 stk. rødløk
  • 1 stk. fennikel
  • 1 stk. aubergine
  • 400 g små potet
  • 8 stk. aromasopp eller sjampinjong
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 bokser hermetiske tomater , gjerne cherrytomater
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss sukker
  • 2 dl sorte oliven
  • 2 dl kapers med stilk
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 4 ss hakket frisk basilikum

Slik gjør du

Server gjerne retten med ferskt brød.