Miniburgere med rødløkskompott

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne lille godsaken er perfekt å servere til dine gjester som en velkomstsnack på grillfesten! Små, deilige hamburgere med mascarponekrem og rødløkskompott.

Ingredienser

porsjoner

Hamburger

  • 3 pk kjøttdeig (á 400 g)
  • 1,5 ts fennikelfrø
  • 3 ts chiliflakes (chili explosion)
  • 1,5 ts frisk oregano
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl vann

Hamburgerbrød (ca.20 stk):

  • 250 g hvetemel
  • 0,5 pk tørrgjær
  • 0,5 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1,25 dl lunken melk
  • 0,5 dl lunkent vann
  • 25 g smør
  • 2 ss sesamfrø , gjerne både sorte og hvite

Rødløkskompott:

  • 3 stk. rødløk
  • 2 ss smør til steking
  • 3 ss brunt sukker
  • 3 ts balsamicoeddik
  • 2 dl rødvin

Mascarponekrem:

  • 1 pk mascarponeost
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ts sitronsaft

Til servering:

  • 1 pk babyspinat
  • 20 stk. gul cherrytomat (kan sløyfes)

Slik gjør du

Har du små kokker i huset? På MatStart kan barna enkelt lære å lage miniburgere selv.