Moussaka

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Moussaka er opprinnelig fra Midtøsten, men er mest kjent fra Tyrkia og Hellas. Hovedingredienser er lammekjøttdeig, tomater og aubergine. Det tar litt tid å lage denne herlige ovnsretten, men det er verdt innsatsen!

Ingredienser

porsjoner

Kjøttsaus:

  • 2 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 bunt bladpersille
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 dl vann
  • 1 ts frisk basilikum
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Auberginer:

  • 3 stk. aubergine
  • 2 ts salt
  • 1 ss nøytral olje til steking

Hvit saus:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 2 stk. egg

Til gratinering:

  • 2 dl revet hvitost

Slik gjør du

 
bar