Moussaka
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Moussaka er opprinnelig fra Midtøsten, men er mest kjent fra Tyrkia og Hellas. Hovedingredienser er lammekjøttdeig, tomater og aubergine. Det tar litt tid å lage denne herlige ovnsretten, men det er verdt innsatsen!
Ingredienser
porsjoner
Kjøttsaus:
-
2 stk. løk -
2 båter hvitløk -
1 bunt bladpersille -
2 ss nøytral olje til steking -
400 g kjøttdeig av lam -
1 boks hermetiske tomater -
2 dl vann -
1 ts frisk basilikum -
0,5 ts malt kanel -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Auberginer:
-
3 stk. aubergine -
2 ts salt -
1 ss nøytral olje til steking
Hvit saus:
-
2 ss smør -
3 ss hvetemel -
4 dl melk -
0,5 ts salt -
0,25 ts malt hvit pepper -
2 stk. egg
Til gratinering:
-
2 dl revet hvitost