Nihari Ghost - lammegryte fra India
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Glad i indisk curry? Her får du oppskriften på Samirs lammegryte - en spesialitet fra hans restaurant Der Peppern Gror. Les historien om Samir, sansenes konge.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg benfritt lammekjøtt -
4 ss nøytral olje -
6 stk. hel kardemomme -
2 stk. hel kanel -
6 stk. hel nellik -
2 stk. laurbærblad -
1 stk. løk i skiver -
1 ts hel pepper , svart -
0,5 ss revet frisk ingefær -
1 båt finhakket hvitløk -
2 ts gurkemeie -
3 ts malt koriander -
3 ts chilipulver -
2 ts garam masala -
4 dl vann -
2 ss gresk yoghurt -
2 ss sprøstekt løk
Løkpasta
-
1 stk. løk -
4 stk. hel nellik -
1 stk. hel kanel -
4 stk. hel pepper
Slik gjør du
- Skjær kjøttet i biter på 3x3cm.
- Varm en dyp stekepanne med halvparten av oljen og brun kjøttet i omganger. Ha det over på et fat og sett til side. Skyll ut av stekepannen med litt vann og hell det over kjøttet.
- Varm stekepannen på nytt med resten av oljen og tilsett kardemomme, kanelstang, laurbærblad, nellik og svart pepper. Rist krydderet til det dufter og pepperen begynner å «poppe».
- Tilsett den skivede løken og fres videre på middels varme til løken er myk og gyllen. Tilsett revet ingefær og hvitløk, gurkemeie, koriander, chili, garam masala og sprøstekt løk.
- Ha det brunede lammekjøttet tilbake i pannen sammen med all væske. Hell på vann, rør inn yoghurt og løkpasta og kok opp. Senk varmen, sett på lokk og la gryten småkoke til kjøttet er mørt, ca. 1 ½-2 timer. Smak til med litt salt.
Løkpasta: Skjær løk i biter og ha i en liten kjele sammen med nellik og kanel. Hell i vann så det dekker og kok i 8-10 minutter, til løken er helt myk. Hell av kokevannet og avkjøl. Bruk morter eller kjør løk og krydder til en glatt pasta/puré med stavmikser eller i hurtigmikser.
Server lammegryten med basmatiris og nanbrød.